سیاسی
موضوعات داغ

ترامپ در محاصره دریایی تنگه هرمز ناکام ماند

یک کارشناس مسائل سیاسی، در تحلیل خود از شکست سیاست‌های آمریکا در تنگه هرمز گفت: علیرغم تبلیغات رسانه‌ای گسترده، کشتی‌ها همچنان بدون مانع از این تنگه عبور می‌کنند.

محسن ساعدی، در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی شبکه خبری تحلیلی «تیتر۱»، به تحلیل وضعیت کنونی محاصره دریایی در تنگه هرمز و ناکامی ایالات متحده آمریکا در تحقق اهداف خود در این زمینه پرداخت.

کارشناس مسائل سیاسی، تأکید کرد: باوجود تبلیغات گسترده رسانه‌ای و تهدیدات آمریکا برای اعمال محاصره دریایی بر تنگه هرمز، کشتی‌ها همچنان با قدرت و بدون مشکل از این تنگه عبور می‌کنند، که این موضوع نشان‌دهنده شکست تلاش‌های آمریکا برای ایجاد فشار اقتصادی و نظامی بر جمهوری اسلامی ایران است.

ساعدی در ابتدا به بررسی ابعاد تلاش‌های آمریکا برای محاصره دریایی تنگه هرمز اشاره کرد و گفت: آمریکا از مدت‌ها پیش با انتشار اخبار و تبلیغات رسانه‌ای گسترده، سعی در ایجاد جو روانی در جهان داشت که به دنبال محاصره دریایی تنگه هرمز است. این تبلیغات به‌ویژه در دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ شدت گرفت، اما در عمل، هیچ‌گاه نتوانست به هدف خود برسد.

وی ادامه داد: واقعیت این است که تنگه هرمز یکی از مسیرهای حیاتی تجارت جهانی است و بسیاری از کشتی‌ها، به‌ویژه از کشورهای آسیایی و اروپایی، از این تنگه عبور می‌کنند. ایران به‌طور قانونی و با مجوزهای بین‌المللی از این تنگه محافظت می‌کند و کشتی‌ها همچنان بدون هیچ‌گونه مانعی از آن عبور می‌کنند. آمریکا که از ابتدا به‌دنبال فشار بیشتر بر ایران و کشورهای منطقه بود، در این زمینه نیز به اهداف خود دست نیافت.

ساعدی در بخش دیگری از سخنان خود به جنگ تحمیلی سوم، که اشاره به جنگ اقتصادی و فشارهای سیاسی و نظامی آمریکا علیه ایران دارد، پرداخت و تأکید کرد: این جنگ نیز به مانند دیگر تحریم‌ها و تهدیدات گذشته، در نهایت شکست خورده است.

وی گفت: آمریکا در جنگ تحمیلی سوم نه تنها نتوانست به اهداف خود در این جنگ دست یابد، بلکه به‌طور کلی ماهیت پوشالی رژیم ایالات متحده برای بسیاری از کشورها و حتی متحدانش آشکار شد.

این کارشناس افزود: با وجود تمامی فشارها و تحریم‌های اقتصادی، ایران همچنان به مسیر خود ادامه داده و قدرت خود را در عرصه‌های مختلف، از جمله نظامی و دیپلماتیک، به رخ جهان کشیده است. این امر باعث شده که بسیاری از کشورهای جهان متوجه شوند که تهدیدات آمریکا و تحریم‌های آن هیچ‌گونه تأثیر بلندمدتی بر ایران نخواهد داشت.

این کارشناس مسائل سیاسی در ادامه به تحلیل وضعیت فعلی ایران و آمریکا در زمینه محاصره دریایی و جنگ اقتصادی پرداخت و گفت: نقشه‌های آمریکا برای اعمال فشار بر ایران، به ویژه در تنگه هرمز، با شکست مواجه شده است. کشورهای مختلف جهان به‌ویژه چین و روسیه، که از روابط اقتصادی و تجاری نزدیکی با ایران برخوردارند، به هیچ‌وجه تحت فشارهای ایالات متحده قرار نگرفتند و همچنان با ایران در زمینه‌های مختلف همکاری دارند.

ساعدی در نهایت به این نکته اشاره کرد: امروز، جمهوری اسلامی ایران توانسته است در مقابل تمامی تهدیدات و فشارهای خارجی ایستادگی کند و در این مسیر، از یک سو بر اقتدار نظامی خود افزوده و از سوی دیگر، با توجه به ظرفیت‌های داخلی و حمایت‌های مردمی، به یک قدرت منطقه‌ای تبدیل شده است که هیچ‌گاه نمی‌توان آن را به راحتی تحت فشار قرار داد.

این کارشناس در پایان با اشاره به تحولات اخیر در روابط بین‌الملل و شکست‌های پی‌درپی ایالات متحده در مواجهه با ایران، گفت: آمریکا که همواره در تلاش برای تحت فشار قرار دادن جمهوری اسلامی ایران بوده است، در نهایت نشان داد که رژیم آن، با تمام قدرت نظامی و اقتصادی خود، هیچ‌گاه نتوانسته است به اهدافش در جنگ اقتصادی و محاصره دریایی دست یابد. ایران همچنان با اقتدار به مسیر خود ادامه می‌دهد و به جهانیان ثابت کرده که قدرت خود را حفظ خواهد کرد.

الهه ملاحسینی _ تیتر۱

انتهای خبر/

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا