فرهنگیگفتگو

منظومه فکری رهبر شهید؛ نقشه راه تحقق جامعه توحیدی 

یک مدرس حوزه و دانشگاه با تأکید بر ضرورت بازخوانی منظومه فکری رهبر معظم انقلاب، گفت: کتاب «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» صرفاً یک اثر اعتقادی نیست، بلکه نقشه راه شکل‌گیری جامعه توحیدی و تربیت انسان مؤمن در عرصه فردی و اجتماعی به شمار می‌رود.

حجت‌الاسلام محمد امیری طیبی در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی شبکه خبری تحلیلی «تیتر۱»، با تأکید بر ضرورت فهم عمیق اندیشه رهبر شهید اظهار کرد: بزرگداشت شخصیت‌های بزرگ و شهدا زمانی اثرگذار خواهد بود که به شناخت اندیشه، آرمان‌ها و مسیر آنان منجر شود، نه اینکه تنها به بیان خاطرات و ابراز احساسات محدود بماند.

این مدرس حوزه و دانشگاه با اشاره به جایگاه کتاب «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» افزود: این کتاب یکی از بنیادی‌ترین آثار رهبر شهید انقلاب است که با نگاهی منظومه‌ای، مسیر شکل‌گیری یک نظام توحیدی و جامعه ولایی را ترسیم می‌کند.

وی با بیان اینکه مطالعه این اثر نباید به صورت پراکنده انجام شود، تصریح کرد: برای فهم صحیح کتاب، باید نقشه ذهنی و ساختار کلی آن شناخته شود تا مخاطب به مقصود اصلی مؤلف دست یابد.

امیری طیبی دو پرسش اساسی کتاب را «قواره یک نظام توحیدی چیست؟» و «جامعه ولایی چگونه شکل می‌گیرد؟» عنوان کرد و گفت: پاسخ به این دو سؤال، معیار درک صحیح منظومه فکری رهبر معظم انقلاب در این اثر است.

این استاد حوزه علمیه با اشاره به ویژگی‌های اندیشه رهبر معظم انقلاب اظهار داشت: حضور هم‌زمان در میدان مبارزه و عرصه روشنگری، موجب شده است اندیشه ایشان کاملاً مسئله‌محور، متناسب با نیازهای جامعه و قابل فهم برای عموم مردم باشد.

وی با بیان اینکه ایمان در منطق قرآن تنها اعتقاد قلبی نیست، افزود: ایمان زمانی تحقق پیدا می‌کند که همراه با معرفت، تحقیق و عمل باشد و در تمام ابعاد زندگی انسان به صورت یک منظومه رفتاری ظهور پیدا کند.

امیری طیبی همچنین توحید را زیربنای همه رفتارهای فردی و اجتماعی دانست و گفت: از نگاه رهبر معظم انقلاب، توحید تنها یک باور ذهنی نیست، بلکه باید در عرصه اجتماع نیز تجلی پیدا کند و جامعه‌ای شکل گیرد که هیچ قدرتی جز خداوند دارای ولایت ذاتی نباشد.

وی تأکید کرد: امتداد توحید به عرصه حکمرانی و اجتماع، به طور طبیعی تقابل با طاغوت و نظام سلطه را به دنبال دارد و از همین رو، مبارزه با استکبار ریشه در مبانی توحیدی اسلام دارد، نه در ملاحظات سیاسی.

این پژوهشگر حوزه اندیشه اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: تربیت نیروهای تبیین‌گر و گسترش آموزش «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» می‌تواند زمینه فهم عمیق‌تر مبانی انقلاب اسلامی و انتقال صحیح این معارف به نسل جوان را فراهم کند.

فرزانه احراری _ تیتر۱

انتهای خبر/

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا