اجتماعیگفتگو
موضوعات داغ

اهدای خون در البرز از مرز ۳۰ هزار نفر گذشت

مدیر پزشکی سازمان انتقال خون استان البرز با اشاره به مراجعه ۳۰ هزار و ۴۵۰ نفر در سال ۱۴۰۵ برای اهدا خون، از سهم ۵ درصدی بانوان در این آمار خبر داد و بر لزوم فرهنگ‌سازی و رفع دغدغه‌های این قشر برای رسیدن به مشارکت ۵۰ درصدی تاکید کرد.

دکتر فروهر اخگر همزمان با نهم مرداد و روز ملی انتقال خون ایران در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی شبکه خبری تحلیلی «تیتر۱»، گفت: بر اساس شاخص های کشوری، بانوان ۵ درصد جمعیت اهداکنندگان خون را تشکیل می دهند درحالیکه این آمار در کشورهای اروپائی بالای ۳۰ درصد است.

مدیر پزشکی سازمان انتقال خون استان البرز با اشاره به اینکه فاصله زیادی برای هم آوردی با آمار جهانی در زمینه آمار بانوان اهداکننده خون وجود دارد، در ادامه افزود: این فاصله باید با آگاهی، اطلاع رسانی، برنامه ریزی سازمان انتقال خون و مشارکت بانوان ایرانی و البرزی پوشش داده شود.

وی آمار جمعیت بانوان اهداکننده خون در استان البرز را ۵ درصد اعلام کرد و اظهار داشت: باید نگرانی ها و دغدغه های بانوان را برای مراجعه کمتر به مراکز انتقال خون احصا کرد و طبق بررسی‌های اولیه از دلایل اصلی عدم استقبال بانوان از اهداء خون، ترس از کم خونی و عوارض آن است.

اخگر با اشاره به سنجش غلظت خون و هموگلوبین اهداءکنندگان به ویژه بانوان برای پیشگیری از کم خونی، از ارائه مکمل‌های خون برای پیشگیری از ایجاد کم‌خونی بعد از اهدای خون خبر داد و در ادامه تصریح کرد: با ایجاد شرایط ایمن مجوز اهدا، به مراجعه کنندگان اهداء خون داده خواهد شد.

مدیر پزشکی سازمان انتقال خون البرز با تاکید اینکه هیچ مانعی برای اهداء خون توسط بانوان وجود ندارد و رسیدن سهم بانوان از اهداء خون به ۵۰ درصد جزو اهداف و انتظار ما است، گفت: سازمان انتقال خون هم در کشور و البرز نباید از مشارکت اجتماعی بانوان بی بهره بماند.

وی آمار مراجعه کنندگان به مراکز اهداء خون استان البرز در چهار ماه اول سال ۱۴۰۵ را ۳۰ هزار و ۴۵۰ نفر اعلام کرد و با اشاره به گسترش مراکز اهدای خون در استان متناسب با افزایش تخت‌های بیمارستانی، از پیگیری احداث مرکز اهدای خون در شهرستان فردیس و هشتگرد خبر داد.

مدیر پزشکی سازمان انتقال خون استان البرز تامین اعتبار را لازمه ارتقاء زیرساخت‌های مراکز انتقال خون دانست و تصریح کرد: یکی از دغدغه‌های اهداکنندگان خون و سازمان انتقال خون به حداقل رساندن زمان انتظار ارائه خدمات در کوتاهترین زمان است.

وی با اشاره به اینکه سازمان نسبت به سلامت خون‌های اهدائی حساسیت ویژه‌ای دارد افزود: پاسخ دقیق و صادقانه  اهداکنندگان در خصوص سئوالات و شرح حال اخذ شده توسط پزشک مشاور می‌تواند سطح اطمینان از سلامت خون اهدائی را بالاتر ببرد. وی تاکید کرد سازمان صرفا  به این مسئله اکتفا نمی‌کند و آزمایشات تکمیلی روی تمام خون‌های اهدائی انجام می‌شود.

اخگر از برنامه‌ریزی برای مصرف بهینه خون و فراورده‌های خونی  توسط بیمارستان‌ها خبر داد و در ادامه افزود: در شرایط کنونی شرایط بانک خون استان البرز مطلوب بوده و ذخائر لازم از تمام گروه‌های خونی وجود دارد و انتقال خون استان  دغدغه‌ای در این زمینه ندارد.

مدیر پزشکی سازمان انتقال خون البرز با اشاره به اینکه تعادل بین عرضه و تقاضا در سال های اخیر حفظ شده است، اظهار داشت: هیچ کمبودی در گروه‌های خونی نداریم، اگر چه گروه خونی O منفی برای ما جایگاه ویژه‌ای دارد و دفتر جذب اطلاع‌رسانی‌های لازم را در این زمینه دارد.

وی با اشاره به اینکه نیاز به خون امری دایمی و مستمر است، محدوده  سنی اهدای خون را از ۱۸ تا ۶۵ سال اعلام و تصریح کرد:  افراد بالای ۶۵ سال هم در صورت سابقه اهدای قبلی تا ۷۰ سالگی امکان اهدای خون دارند.

اخگر  تهیه داروهای مشتق از پلاسمای خون‌های اهدا شده را از سیاست‌های سازمان اعلام کرد و گفت: از پلاسمای خون‌های اهدایی داروهای مرتبط با بیماران هموفیلی و پلاکت برای بیمارانی که کمبود پلاکت دارند و خونریزی آنها را تهدید می‌کند استخراج می‌شود.

مدیر پزشکی سازمان انتقال خون البرز با اشاره به اینکه مردم باید به پدیده‌های نو مانند اهدای پلاکت آشنا شوند، افزود: تامین بخشی از پلاکت مورد نیاز بیماران از طریق اهدای مستقیم پلاکت می باشد که  جزو سیاست‌های اخیر سازمان انتقال خون می‌باشد.

وی با اشاره به این که انتقال خون استان با همت اهداکنندگان ایثارگر  ۱۰۰ درصد نیاز مراکز درمانی استان را تامین کرده است افزود: در قالب شبکه ملی خون‌رسانی کشور این استان در مواقع نیاز یاریگر سایر استان‌های دیگر نیز بوده است.

اخگر همدلی مردم در ایام جنگ را تحسین کرد و در خاتمه اظهار داشت: مراجعین هر زمانی که احساس کردند سازمان انتقال خون به خون نیاز دارد حتی بدون اطلاع‌رسانی و خودجوش پای کار آمده‌اند و داوطلبانه به اهدای خون پرداختند و سازمان هم قدردان این ایثار و همدلی مردم شریف بوده است.

گلاویژ اصحابی _ تیتر۱

انتهای خبر/

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا