سیاسی
موضوعات داغ

تطهیر آمریکا یعنی شریک شدن در جنایت‌های آن

امام جمعه کرج با انتقاد از تلاش برخی جریان‌های داخلی برای تطهیر چهره آمریکا و رژیم صهیونیستی گفت: کسانی که در داخل کشور تلاش می‌کنند آمریکا را از جنایت‌هایش تبرئه کنند، بدانند که بر اساس منطق قرآن و معارف امیرالمؤمنین(ع)، رضایت به عمل یک قوم، انسان را در زمره همان‌ها قرار می‌دهد.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی شبکه خبری تحلیلی «تیتر۱»، آیت‌الله سید محمدمهدی حسینی همدانی با اشاره به فرمایش امیرالمؤمنین(ع) در نامه‌های نهج‌البلاغه اظهار کرد: خداوند گنجینه‌های آسمان‌ها و زمین را در اختیار دارد و به انسان اجازه داده است که از او درخواست کند و اجابت خواسته‌ها را نیز بر عهده گرفته است.

امام جمعه کرج افزود: منظور از «خزائن آسمان‌ها و زمین» انبار و محل ذخیره مادی نیست، بلکه اراده الهی است؛ همان اراده‌ای که وقتی خداوند چیزی را بخواهد، تحقق آن با فرمان «کن فیکون» صورت می‌گیرد.

وی با بیان اینکه خداوند میان خود و بندگانش حجابی قرار نداده است، تصریح کرد: اگر مانعی در ارتباط انسان با خدا وجود داشته باشد، منشأ آن در اعمال خود انسان است؛ خودبینی، خودخواهی، هواهای نفسانی و اعمال نادرست همان گرد و غباری هستند که مانع دیدن حقیقت می‌شوند.

آیت‌الله حسینی همدانی ادامه داد: یکی از نعمت‌های بزرگ الهی این است که انسان در هر زمان از شبانه‌روز می‌تواند بدون دربان و واسطه با خداوند ارتباط برقرار کند و از رحمت او بهره‌مند شود.

توسل به اولیای الهی راهی در کنار ارتباط مستقیم با خداست

امام جمعه کرج با اشاره به تفاوت مفهوم توسل در اسلام با واسطه‌گری در برخی ادیان گفت: در اسلام راه ارتباط مستقیم انسان با خداوند بسته نیست و دعا نیازمند واسطه اجباری نیست؛ البته توسل و شفاعت نیز از معارف اسلامی است و خداوند این راه را به عنوان باب دیگری از رحمت خود قرار داده است.

وی افزود: توسل به اولیای الهی به معنای بسته بودن راه مستقیم ارتباط با خدا نیست، بلکه مسیری است که می‌تواند انسان را سریع‌تر به نتیجه برساند و موجب بهره‌مندی بیشتر از رحمت الهی شود.

اهل تقوا گرفتار خرافات نمی‌شوند

آیت‌الله حسینی همدانی در بخش دیگری از خطبه‌های خود با اشاره به روایتی از امیرالمؤمنین(ع) درباره برخی پدیده‌های ماورایی، اظهار کرد: اهل تقوا گرفتار خرافات نیستند، اما به عالم غیب و امور ماورایی اعتقاد دارند.

وی با اشاره به حکمت ۴۰۰ نهج‌البلاغه گفت: چشم‌زخم، سحر و جادو و فال نیک در روایات مورد تأیید قرار گرفته‌اند، اما فال بد و بدشگونی و نسبت دادن حوادث به بدقدمی افراد، از خرافات است و مبنای صحیحی ندارد.

فشارهای شدید بر امام حسن عسکری(ع)

خطیب نماز جمعه کرج با تسلیت سالروز شهادت امام حسن عسکری(ع) اظهار کرد: همه ائمه معصومین(ع) تحت فشارهای سیاسی و اجتماعی حکومت‌های طاغوت زمان خود بودند، اما فشارهای واردشده بر امام حسن عسکری(ع) بسیار شدید بود.

وی افزود: حتی زندان برای امام عسکری(ع) محل امنی نبود و جاسوسانی در زندان حضور داشتند تا رفتار و گفتار ایشان را گزارش کنند.

آیت‌الله حسینی همدانی با اشاره به فعالیت شبکه وکالت در دوران امام حسن عسکری(ع) بیان کرد: حضرت برای ارتباط با شیعیان و مدیریت امور آنان، شبکه وکالت را توسعه داد و به یاران خود آموزش‌هایی همچون حفظ اسرار، رعایت سلسله‌مراتب و مدیریت بحران ارائه کرد.

حفاظت از گفتار؛ ویژگی مهم یاران اهل‌بیت(ع)

وی با تأکید بر اهمیت حفظ اسرار در فعالیت‌های جمعی گفت: کسی که می‌خواهد در زمره یاران اهل‌بیت(ع) باشد باید زبان خود را کنترل کند و انسان رازدار و کتومی باشد.

امام جمعه کرج با اشاره به انتخاب حسین بن روح به عنوان نایب امام عصر(عج) خاطرنشان کرد: یکی از ویژگی‌های مهم او حفظ شدید اسرار و کنترل زبان بود و این مسئله نشان می‌دهد که حفاظت از گفتار در مجموعه‌های دینی و انقلابی اهمیت زیادی دارد.

جامعه منتظر باید اهل خدمت و فعالیت باشد

حسینی همدانی با اشاره به آغاز امامت حضرت ولی‌عصر(عج) گفت: دوران غیبت، وظیفه منتظران را سنگین‌تر می‌کند و منتظر واقعی نمی‌تواند اهل تنبلی و بی‌تحرکی باشد.

وی با استناد به فرمایش امام خمینی(ره) مبنی بر اینکه «انتظار فرج، انتظار قدرت اسلام است»، تصریح کرد: باید در این انتظار خدمت کنیم و تلاش کنیم قدرت اسلام در عالم تحقق پیدا کند و مقدمات ظهور حضرت فراهم شود.

امام جمعه کرج افزود: هر فرد باید در هر زمینه‌ای که استعداد و توانایی دارد به جامعه خدمت کند و یکی از مهم‌ترین جلوه‌های خدمت، رسیدگی به اقشار ضعیف جامعه است؛ البته ضعف تنها به مسائل اقتصادی محدود نمی‌شود و ضعف فکری و اعتقادی نیز نیازمند رسیدگی است.

وی جهاد تبیین، بصیرت‌افزایی و روشنگری را از مهم‌ترین وظایف منتظران ظهور دانست و گفت: دستگیری از فردی که دچار انحراف فکری شده و بازگرداندن او به مسیر صحیح، از مهم‌ترین مصادیق خدمت در دوران انتظار است.

مسجد باید محور فعالیت فرهنگی و اجتماعی محله باشد

حسینی همدانی با اشاره به هفته بزرگداشت مساجد گفت: مسجد یکی از مهم‌ترین عرصه‌های فرهنگی و اجتماعی در دوران غیبت است و امام جماعت مسجدی که منتظر امام عصر(عج) است باید در سنگر مسجد خود «خدمت در انتظار» داشته باشد.

وی تصریح کرد: اگر مسجد و امام جماعت برای محیط پیرامونی خود برنامه نداشته باشند، هم از مسئولیت شرعی خود کم‌کاری کرده‌اند و هم فضا را برای فعالیت جبهه باطل باز گذاشته‌اند.

امام جمعه کرج با تأکید بر اینکه مسجد نباید سکولار باشد، گفت: همه ارکان مسجد از امام جماعت، هیئت امنا، خادمان و بسیج باید برای حمایت از دین خدا و نظام اسلامی فعال باشند.

وی افزود: مسجد باید نیازهای روز جامعه را بشناسد و برای گروه‌های مختلف سنی و جنسیتی، برنامه‌های فرهنگی، اجتماعی، فکری و حتی عاطفی داشته باشد.

حسینی همدانی با بیان اینکه «اگر مسجد آباد شود، محله آباد می‌شود و اگر محله آباد شود، شهر آباد خواهد شد»، بر ضرورت استفاده از دانش مدیریتی روز، نیازسنجی دقیق و بهره‌گیری از ظرفیت مردم تأکید کرد.

مساجد باید شبکه‌ای عمل کنند

وی با تأکید بر ضرورت ارتباط میان مساجد محلات گفت: مساجد نباید مانند جزایری جدا از یکدیگر فعالیت کنند، بلکه باید از تجربه‌ها و ظرفیت‌های یکدیگر استفاده کرده و هم‌افزا باشند.

امام جمعه کرج خاطرنشان کرد: سرمایه اصلی مسجد مردم هستند و اگر ارتباط مردم با مسجد تقویت شود، بسیاری از نیازها و کمبودهای مسجد نیز برطرف خواهد شد.

وی افزود: اگر به مساجد به شکل صحیح رسیدگی شود، بخش قابل توجهی از آسیب‌های اجتماعی که امروز دستگاه‌های اجرایی با آن مواجه هستند، کاهش پیدا خواهد کرد.

صنعت دفاعی کشور نمونه‌ای از «خدمت در انتظار» است

حسینی همدانی با اشاره به روز صنعت دفاعی گفت: جوانان ارزشمند و دانشمند کشور در صنعت دفاعی، نمونه‌ای از منتظران اهل خدمت هستند که با تکیه بر توان داخلی، استقلال و اقتدار کشور را تقویت کرده‌اند.

وی افزود: امروز صنعت دفاعی ایران در مرز فناوری‌های جدید دنیا قرار دارد و در معادلات منطقه‌ای و بین‌المللی نقش راهبردی ایفا می‌کند.

امام جمعه کرج با تأکید بر ضرورت تقویت روحیه «ما می‌توانیم» گفت: فردی که دائماً بگوید نمی‌شود، نمی‌توانیم و نداریم، با مبانی امام و انقلاب سازگاری ندارد.

پیام‌های منفی اقتصادی به دشمن ارسال نکنید

وی در ادامه با اشاره به مسائل اقتصادی کشور گفت: قدرت دفاعی کشور موجب شده دشمن نتواند به اهداف خود برسد، اما در حوزه اقتصاد نیز نباید با بیان پیام‌های منفی، به دشمن علامت ضعف داد.

آیت‌الله حسینی همدانی تأکید کرد: بیان مطالبی که موجب سوءاستفاده دشمن شود، هم از نظر شرعی و هم از نظر سیاسی نادرست است و باید در بیان مسائل کشور دقت بیشتری داشت.

دولت برای اصلاح معیشت مردم برنامه داشته باشد

خطیب نماز جمعه کرج با تبریک آغاز هفته دولت و گرامیداشت یاد شهیدان رجایی و باهنر گفت: خدمت به مردم ایران اسلامی حسنه‌ای است که ثواب آن قابل شمارش نیست و دولت باید از فرصت خدمتگزاری برای حل مشکلات مردم استفاده کند.

وی اصلاح معیشت، تلاش برای کنترل تورم، اهتمام ویژه برای مدیریت قیمت ارز و طلا، نظارت بر بازار مسکن و مقابله با سفته‌بازی را از جمله اقدامات ضروری دولت دانست و افزود: افزایش قدرت خرید اقشار مختلف جامعه باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

حسینی همدانی با تأکید بر ضرورت استفاده از کارشناسان امین و زبده اظهار کرد: اگر تصمیمات اقتصادی بر اساس کار کارشناسی اتخاذ می‌شود، باید از دیدگاه‌های کارشناسان مختلف استفاده شود و آثار اجتماعی تصمیمات نیز مورد توجه قرار گیرد.

وی تصریح کرد: گران‌سازی راه برون‌رفت از مشکلات تورمی نیست و دولت باید نسبت به پیامدهای اجتماعی طرح‌های اقتصادی، از جمله در حوزه بنزین و کالاهای اساسی، توجه ویژه داشته باشد.

مردم نسبت به نحوه مواجهه مسئولان با مسائل مختلف حساس هستند

امام جمعه کرج در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برخی مسائل اجتماعی و فرهنگی گفت: مردم واکنش مسئولان نسبت به مسائل مختلف را به دقت رصد می‌کنند و این پرسش وجود دارد که چرا نسبت به برخی مسائل واکنش سریع نشان داده می‌شود اما نسبت به برخی موضوعات مهم، چنین واکنشی دیده نمی‌شود.

وی همچنین بر ضرورت توجه دولت به همه مردم تأکید کرد و گفت: برنامه‌های دولت باید برای همه مردم ایران باشد، اما نباید نقش و جایگاه گروه‌هایی که در میدان‌های مختلف کشور حضور دارند و برای حفظ امنیت و استقلال کشور تلاش می‌کنند نادیده گرفته شود.

هزینه ذلت سنگین‌تر از هزینه مقاومت است

حسینی همدانی با اشاره به ادامه حملات رژیم صهیونیستی به لبنان گفت: محکوم کردن جنایت‌های رژیم صهیونیستی به تنهایی کافی نیست و جامعه اسلامی وظایف دیگری نیز در برابر این جنایت‌ها دارد.

وی با استناد به فرمایش امیرالمؤمنین(ع) درباره همراهی با عمل یک قوم، اظهار کرد: کسی که به عمل یک قوم راضی باشد، در حکم شریک آنان است.

امام جمعه کرج تأکید کرد: همه باید بدانند که هزینه ذلت به مراتب سنگین‌تر از هزینه مقاومت است و مسیر مقاومت باید تا رسیدن به نتیجه ادامه پیدا کند.

زهرا بیگدلی _ تیتر۱

انتهای خبر/

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا