اجتماعیاستان البرز

طرح کاهش تجویز غیرضرور دارو در البرز

مدیرکل بیمه سلامت البرز گفت: کاهش ۱۰ درصدی میانگین اقلام دارو، آزمایش و تصویربرداری در نسخه‌های پزشکی با هدف مدیریت منابع و ارتقای کیفیت خدمات هدفگذاری شد.

به گزارش گروه اجتماعی شبکه خبری تحلیلی «تیتر۱»، دکتر علیرضا اصغرزاده روز دوشنبه با اشاره به جزئیات توافقنامه جدید این سازمان، گفت: در راستای اجرای بند «الف» ماده ۷۰ قانون برنامه هفتم توسعه، نظام سلامت از رویکرد «درمان‌محور» به سمت «سلامت‌محور و پیشگیرانه» تغییر وضعیت می‌دهد که پیشگیری سطح چهارم قلب تپنده این تحول است.

مدیرکل بیمه سلامت استان البرز با تبیین اهداف کمی این طرح، افزود: در زمان حاضر میانگین اقلام دارو در هر نسخه سرپایی ۳.۹۸ قلم، اقلام آزمایش ۱۲.۶۰ قلم و اقلام تصویربرداری ۱.۳۷ قلم است که بر اساس این توافقنامه، کاهش ۱۰ درصدی این شاخص‌ها نسبت به عملکرد سال ۱۴۰۴ در دستور کار قرار گرفته است.

وی اظهار داشت: یکی از چالش‌های جدی نظام سلامت، تجویز همزمان داروهای پرهزینه و پرتکرار است؛ بر همین اساس، برنامه کاهش ۱۰ درصدی تجویز همزمان آنتی‌بیوتیک‌ها، سرم‌ها و کورتون‌ها به طور جدی دنبال می‌شود.

البرز؛ پایلوت کشوری نظام ارجاع و سلامت خانواده

اصغرزاده با اشاره به اینکه البرز به عنوان استان پیشرو در اجرای طرح کشوری نظام ارجاع و سلامت خانواده انتخاب شده است، گفت: بر این اساسا یک توافقنامه بین اداره کل بیمه سلامت البرز و سایر دستگاههای مرتبط منعقد شده که پس از تایید معاونت پیشگیری و ابلاغ مدیرعامل سازمان بیمه سلامت، در تمام مراکز طرف قرارداد استان (سرپایی و بستری) عملیاتی می‌شود.

وی یادآور شد: در بخش خدمات اختصاصی، علاوه بر دارو و آزمایش، کاهش پنج تا ۱۰ درصدی در حوزه‌هایی نظیر اکوکاردیوگرافی، تست ورزش و همچنین مدیریت هزینه و زمان بستری بیماران هدفگذاری شده است تا از ارائه خدمات کم‌ارزش و پرهزینه جلوگیری شود.

مدیرکل بیمه سلامت البرز درباره سازوکار نظارتی این برنامه تاکید کرد: پایش عملکرد به صورت مستمر از طریق سامانه‌های اطلاعاتی و داشبوردهای تحلیلی انجام می‌شود و گزارش‌های فصلی (سه ماهه) جهت تحلیل انحراف از اهداف و اصلاح فرایندها ارائه خواهد شد.

اصغرزاده با تاکید بر اینکه هدف از این طرح صرفه‌جویی محض نیست بلکه «خرید راهبردی خدمات» و بهینه‌سازی منابع است، از جامعه پزشکی و بیمه‌شدگان خواست با پرهیز از تجویز و درخواست خدمات غیرضروری، نظام سلامت را در دستیابی به مدیریت پایدار منابع یاری کنند.

انتهای خبر/

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا