اجتماعیاستان البرزگزارش
موضوعات داغ

قصه تلخ چنارهای چهارباغ

هم‌زمان با پیگیری قضایی و کارشناسی خشکیدگی و قطع درختان در چهارباغ، شهردار این شهر از تشکیل ستاد فضای سبز و اجرای طرح جایگزینی گونه‌های مقاوم و کم‌آب‌بر به‌جای چنارهای آسیب‌دیده خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی شبکه خبری تحلیلی «تیتر۱»، نگرانی‌های مردمی درباره وضعیت درختان چنار خیابان علی‌خان‌سلطان و محور اقدسیه چهارباغ، در حالی وارد مرحله تازه‌ای از پیگیری شده که شهرداری چهارباغ، تغییرات اقلیمی، کاهش منابع آبی و خشک‌شدن نهرهای سنتی را از عوامل اصلی تهدید این سرمایه سبز شهر می‌داند.

خشک‌شدن بخشی از درختان محور اقدسیه و قطع تعدادی از درختان در محدوده جاده علی‌خان‌سلطان، مسیر دهکده طالقانی، طی روزهای اخیر حساسیت فعالان محیط‌زیست و شهروندان را برانگیخته است؛ موضوعی که با ورود دادستانی، منابع طبیعی و شهرداری، اکنون در مسیر بررسی‌های حقوقی، اجرایی و تخصصی قرار دارد.

بیشتر بخوانید: پرونده قطع درختان چهارباغ وارد فاز قضایی شد

سید جعفر موسوی، شهردار چهارباغ، در واکنش به دغدغه‌های مطرح‌شده پیرامون فضای سبز و درختان چنار خیابان علی‌خان‌سلطان، اظهار کرد: با توجه به تغییرات اقلیمی، کاهش منابع آبی و خشک‌شدن نهرهای سنتی که سال‌ها منبع اصلی آبیاری این درختان بودند، ستاد فضای سبز با حضور دادستان و فرماندار تشکیل شده است.

جایگزینی گونه‌های مقاوم و کم‌آب‌بر

وی افزود: هرچند آبیاری درختان با تانکر انجام شده، اما بسیاری از چنارها با شرایط جدید اقلیمی سازگاری لازم را ندارند و تداوم این وضعیت، ضرورت بازنگری در شیوه نگهداشت و توسعه فضای سبز را دوچندان کرده است. شهردار چهارباغ با تأکید بر تلاش برای حفظ سرانه فضای سبز شهر گفت: جایگزینی گونه‌های مقاوم و کم‌آب‌بر از جمله «زبان‌گنجشک» در دستور کار قرار گرفته و تاکنون نزدیک به ۱۵ هزار اصله نهال سازگار با شرایط آب‌وهوایی جدید در نقاط مختلف شهر کاشته شده است.

این در حالی است که مصطفی جلیلی، دادستان عمومی و انقلاب چهارباغ، پیش‌تر اعلام کرده بود برای بررسی علت خشک‌شدن درختان محور اقدسیه، نامه‌ای به اداره منابع طبیعی ارسال شده تا مشخص شود خشکیدگی درختان ناشی از آفت، بیماری یا عوامل دیگر است. وی تأکید کرده بود تا روشن‌شدن نتیجه بررسی‌های کارشناسی، هیچ مجوزی برای قطع درختان صادر نخواهد شد.

تعیین علت خشکیدگی درختان اقدسیه

اکرم عزیزی، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری چهارباغ نیز از حضور گیاه‌پزشک و انجام آزمایش خاک برای تعیین علت خشکیدگی درختان اقدسیه خبر داده است؛ اقدامی که می‌تواند مسیر تصمیم‌گیری برای احیا، درمان یا جایگزینی درختان آسیب‌دیده را روشن‌تر کند.

اکنون مطالبه اصلی شهروندان چهارباغ، تنها کاشت نهال‌های جدید نیست؛ بلکه حفاظت از درختان کهنسال باقی‌مانده، تأمین پایدار آب مورد نیاز فضای سبز، جلوگیری از قطع غیرمجاز و تعیین تکلیف مسئولیت دستگاه‌های متولی، ضرورتی است که باید هم‌زمان با طرح‌های توسعه‌ای دنبال شود. زیرا درختان چنار چهارباغ، فراتر از چند تنه و شاخه، بخشی از هویت و حافظه طبیعی این شهرند؛ هویتی که حفظ آن، همکاری جدی همه دستگاه‌ها را می‌طلبد.

گلاویژ اصحابی – تیتر۱

انتهای خبر/

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا