فرهنگیگفتگو

کریم اهل بیت(ع) الگوی سخاوت و بردباری

یک کارشناس مذهبی، با تشریح سبک زندگی امام حسن مجتبی(ع)، کرامت، سخاوت، صبر و حفظ عزت انسان‌ها را از برجسته‌ترین جلوه‌های سیره آن حضرت دانست و گفت: جامعه امروز بیش از هر زمان به درس‌های اخلاقی کریم اهل بیت(ع) نیاز دارد.

حجت‌الاسلام مهدی محمدی، در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی شبکه خبری تحلیلی «تیتر۱»؛ با تشریح سبک زندگی امام حسن مجتبی(ع)، کرامت، سخاوت، صبر و حفظ عزت انسان‌ها را از برجسته‌ترین جلوه‌های سیره آن حضرت دانست و گفت: جامعه امروز بیش از هر زمان به درس‌های اخلاقی کریم اهل بیت(ع) نیاز دارد.

این کارشناس مذهبی ادامه داد: امام حسن مجتبی(ع) در خانه‌ای رشد کرد که سرچشمه فضیلت و معنویت بود و از محضر پیامبر اکرم(ص)، حضرت فاطمه زهرا(س) و امیرالمؤمنین علی(ع) بهره برد؛ از همین رو شخصیت ایشان را نمی‌توان تنها در یک ویژگی اخلاقی خلاصه کرد.

وی افزود: آنچه امام حسن(ع) را به «کریم اهل بیت» مشهور کرده، فقط بخشش مال نیست، بلکه نوع نگاه ایشان به انسان‌هاست؛ در سیره آن حضرت، کمک به دیگران با حفظ عزت و آبروی آنان همراه بود و نیازمند هیچ‌گاه نباید احساس کند که به دلیل نیاز خود، از جایگاه انسانی‌اش فاصله گرفته است.

محمدی با بیان اینکه جامعه امروز بیش از هر زمان دیگری به چنین الگویی نیاز دارد، ادامه داد: کمک به دیگران تنها زمانی ارزش واقعی پیدا می‌کند که با احترام همراه باشد. گاهی یک دلجویی، گذشت از یک خطا، حفظ آبروی فرد گرفتار یا دستگیری از یک خانواده، می‌تواند جلوه‌ای از همان کرامتی باشد که در زندگی امام حسن(ع) مشاهده می‌کنیم.

وی «حلم و بردباری» را از دیگر شاخصه‌های برجسته امام حسن(ع) دانست و گفت: در روزگاری که کوچک‌ترین اختلاف می‌تواند به مشاجره و درگیری تبدیل شود، رفتار امام حسن(ع) به ما یاد می‌دهد که کنترل خشم و انتخاب واکنش عاقلانه، نشانه ضعف نیست؛ بلکه از قدرت شخصیت انسان حکایت دارد.

این کارشناس مذهبی با اشاره به صلح امام حسن(ع) نیز بیان کرد: این تصمیم باید در بستر شرایط پیچیده سیاسی و اجتماعی آن دوران تحلیل شود. امام(ع) در این مسیر، مصالح جامعه اسلامی را مورد توجه قرار داد و نشان داد که در مکتب اهل بیت(ع)، تصمیم‌گیری تنها بر اساس هیجان و احساسات انجام نمی‌شود.

محمدی در پایان بیان کرد: امام حسن مجتبی(ع) برای انسان امروز یک الگوی زنده اخلاقی است؛ الگویی که به ما می‌آموزد مؤمن بودن تنها به عبادت فردی محدود نمی‌شود، بلکه در نحوه رفتار با خانواده، همسایه، نیازمند، دوست و حتی مخالف نیز باید خود را نشان دهد. اگر فرهنگ کرامت، گذشت و دستگیری از دیگران در جامعه تقویت شود، بسیاری از آسیب‌های اخلاقی و اجتماعی نیز مجال رشد پیدا نخواهند کرد.

الهه ملاحسینی _ تیتر۱

انتهای خبر/

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا