اجتماعیگفتگو
موضوعات داغ

«الگوی سوم زن»؛ پاسخ به دوگانه‌سازی غرب

مدرس دانشگاه با انتقاد از رویکرد غرب در قبال هویت زنان گفت: الگوی سوم زن در گفتمان امامین انقلاب، ضمن حفظ عفاف و نقش خانوادگی، زمینه حضور مؤثر زنان در عرصه‌های اجتماعی، فرهنگی و سیاسی را فراهم می‌کند.

اعظم فرهادکیایی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی شبکه خبری تحلیلی «تیتر۱»، با اشاره به نگاه غرب به هویت زن اظهار داشت: دنیای غرب تلاش کرده است با ایجاد بحران هویتی برای زنان، آنان را در یک دوگانه قرار دهد؛ دوگانه‌ای که زن را ناگزیر به انتخاب میان حضور در خانواده یا حضور در اجتماع می‌کند.

مشاور خانواده و مدرس دانشگاه، افزود: در این نگاه، زن یا به ابزاری برای مصرف‌گرایی تبدیل می‌شود یا به‌عنوان عنصری منفعل و تک‌بعدی در جامعه تعریف می‌شود؛ در حالی که بسیاری از ابعاد و ظرفیت‌های هویتی و نقش‌آفرینی زنان نادیده گرفته می‌شود.

فرهادکیایی با اشاره به دیدگاه امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب درباره جایگاه زن تصریح کرد: در گفتمان امامین انقلاب، هویت زن در لایه‌های مختلف مورد توجه قرار می‌گیرد. زن هم در خانواده، هم در جامعه و هم در عرصه‌های تمدنی و اجتماعی دارای نقش و جایگاه مؤثر است و به هیچ‌وجه به یک نقش یا کارکرد خاص محدود نمی‌شود.

این مدرس دانشگاه ادامه داد: برخلاف برخی رویکردهای غربی که نگاهی ابزاری و مصرف‌گرایانه به زن دارند، در اندیشه امامین انقلاب تلاش شده است تا هویت واقعی و چندبعدی زن بازشناسی شود. به اعتقاد وی، جلوگیری از شکل‌گیری این بازشناسی موجب ارائه تصویری ناقص و تقلیل‌گرایانه از زن در جامعه خواهد شد.

وی تأکید کرد: در صورت شکل‌گیری چنین نگاه ناقصی، زنان دیگر به‌عنوان موتور محرک تحولات سیاسی و پیشران تحولات اجتماعی شناخته نخواهند شد و نقش‌آفرینی آنان در عرصه‌های مختلف کمرنگ می‌شود.

فرهادکیایی همچنین با انتقاد از برخی جریان‌های فرهنگی غرب گفت: در برخی جوامع، مدیریت هویت زنان به‌گونه‌ای پیش رفته که دغدغه اصلی دختران به مسائل ظاهری و بدن‌محور محدود شده است؛ در حالی که موضوعاتی همچون اندیشه، عقلانیت، دین و تفکر باید در کانون توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به مفهوم «الگوی سوم زن» تاکید کرد: این الگو راه خروج از دوگانه‌های رایج را ارائه می‌دهد. از یک‌سو، زن خانه‌نشین و منفعل سنتی مدنظر نیست و از سوی دیگر، الگوی زن ابزاری و مصرفی غربی نیز مورد پذیرش قرار نمی‌گیرد.

به گفته این مشاور خانواده، الگوی سوم، زن مترقی، عفیف و محجبه‌ای را ترسیم می‌کند که در عین حفظ ارزش‌های دینی و اخلاقی، در عرصه‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و مدیریتی نیز حضوری فعال و اثرگذار دارد.

الهه ملاحسینی – تیتر۱

انتهای خبر/

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا