سیاسی
موضوعات داغ

پیروزی نهایی در گرو تقویت جهاد تبیین است

یک کارشناس مسائل سیاسی، با تأکید بر اینکه آتش‌بس‌ها و مذاکرات بخشی از روند یک نبرد مستمر هستند، گفت: برتری در میدان نظامی به‌تنهایی تضمین‌کننده پیروزی نیست و موفقیت نهایی در گرو تقویت جهاد تبیین، افزایش همراهی مردمی و مدیریت افکار عمومی است.

حسن قزلباش در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار گروه سیاسی شبکه خبری تحلیلی «تیتر۱»، با اشاره به تحولات اخیر موسوم به «جنگ رمضان» اظهار داشت: این نبرد، محدود به درگیری‌های نظامی نیست و آتش‌بس‌ها، مذاکرات و تحولات سیاسی نیز بخشی از همین جنگ به شمار می‌آیند که در آینده با اشکال مختلف ادامه خواهد یافت.

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه زمان‌بندی دقیق مراحل بعدی این نبرد قابل پیش‌بینی نیست، افزود: آنچه قطعی است، ادامه‌دار بودن این تقابل تا تحقق پیروزی نهایی جبهه حق است.

وی با استناد به آموزه‌های دینی، پیروزی نهایی مستضعفان بر مستکبران را وعده‌ای الهی دانست و تصریح کرد: تحقق این وعده، صرفاً با دعا و آرزو محقق نمی‌شود، بلکه نیازمند حرکت، تلاش و مجاهدت مستمر است.

قزلباش با تأکید بر اهمیت هم‌زمان دو عرصه «میدان نظامی» و «جنگ تبیینی» خاطرنشان کرد: تجربه‌های تاریخی نشان می‌دهد حتی برتری نظامی نیز بدون همراهی افکار عمومی کافی نیست؛ چنان‌که در صدر اسلام، با وجود توانمندی نظامی، ضعف در جهاد تبیین منجر به انحراف مسیر شد.

این کارشناس سیاسی افزود: اگر همراهی مردم در کنار رزمندگان وجود نداشته باشد، حتی در شرایط حاکمیت حق نیز امکان شکست وجود دارد؛ بنابراین تقویت آگاهی عمومی و جهت‌دهی به افکار جامعه، ضرورتی انکارناپذیر است.

وی با اشاره به توانمندی‌های نظامی دشمن، چهار مؤلفه اصلی قدرت شامل تجهیزات، منابع مالی، تجربه میدانی و برنامه‌ریزی را مورد توجه قرار داد و گفت: با وجود برتری قابل توجه دشمن در این حوزه‌ها، ایستادگی در برابر چنین قدرتی و تحمیل شرایط به آن، نشان‌دهنده برتری نسبی در میدان است.

این تحلیلگر سیاسی در عین حال تأکید کرد: این برتری نظامی به‌تنهایی کافی نیست و مکمل آن، موفقیت در عرصه تبیین و اقناع افکار عمومی است.

قزلباش در ادامه، مهم‌ترین اولویت‌های پیش‌رو را در قالب چهار محور «تقویت اتحاد ملی»، «تبیین دوگانه صلح یا مقاومت»، «دشمن‌شناسی» و «افزایش تاب‌آوری اجتماعی» برشمرد و تصریح کرد: دشمن با تمرکز بر عملیات روانی و رسانه‌ای، به دنبال کاهش حمایت مردمی است و در مقابل، جریان داخلی باید برای حفظ و گسترش این همراهی برنامه‌ریزی کند.

این کارشناس سیاسی با اشاره به آمار مشارکت مردمی در جنگ‌ها، خاطرنشان کرد: در بسیاری از موارد، تنها درصد محدودی از جامعه در میدان حضور مستقیم دارند و بخش بزرگی از جامعه نیازمند اقناع و هدایت است؛ موضوعی که اهمیت جهاد تبیین را دوچندان می‌کند.

وی در پایان تأکید کرد: تداوم این مسیر و دستیابی به پیروزی نهایی، منوط به حضور فعال مردم، تقویت انسجام داخلی و تلاش مستمر در عرصه‌های فکری و فرهنگی است و بدون این مؤلفه‌ها، موفقیت در میدان نظامی نیز پایدار نخواهد بود.

فرزانه احراری _ تیتر یک

انتهای خبر/

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا