استان البرزاقتصادی

۱۲۰۰ تعاونی البرز؛ پیشران توسعه اقتصادی

بیست‌ویکمین جشنواره تعاونی‌های برتر استان البرز در حالی با حضور مسئولان ارشد استانی و کشوری در اتاق تعاون البرز برگزار شد که محور اصلی گفت‌وگوها، بر گذار از اقتصاد سنتی به سمت مدل‌های نوآورانه مالی و طرح‌های کلان «انرژی‌محور» متمرکز بود.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی شبکه خبری تحلیلی «تیتر۱»، بیست‌ویکمین جشنواره تعاونی‌های برتر استان البرز امروز یکشنبه در اتاق تعاون برگزار شد.

مختاری رئیس اتاق تعاون استان البرز در این مراسم با اشاره به وظیفه تسهیل‌گری این نهاد، بر ضرورت عبور از بروکراسی‌های سنتی تاکید کرد.

وی با تشریح مدل جدید تأمین مالی موسوم به «ققنوس» اظهار داشت: پروژه‌های کلان استان اغلب به دلیل محدودیت‌های بانکی و تضامین، در میانه راه متوقف می‌شوند. مدل ققنوس با هدف تجمیع سرمایه‌های خُرد مردم و با مشارکت ۸۰ درصدی این موسسه و ۲۰ درصدی اعضا، طراحی شده تا گره کور تامین مالی پروژه‌های تعاونی باز شود.

مختاری همچنین به تمرکز ویژه بر انرژی‌های تجدیدپذیر اشاره کرد و افزود: طرح ۱۰۰ روستا با محوریت احداث نیروگاه‌های یک مگاواتی خورشیدی در دستور کار است. با تحویل زمین‌های تخصیص‌یافته، ما آمادگی داریم عملیات اجرایی این نیروگاه‌ها را آغاز کنیم؛ طرحی که می‌تواند الگوی موفقی برای سایر استان‌ها باشد و سرمایه روستاها را پس از استهلاک هزینه‌ها، به منبع درآمدی پایدار برای روستاییان تبدیل کند.

هدف‌گذاری بر تعاونی‌های درمانی و مشاغل خانگی

در ادامه این نشست، فلاح‌نژاد، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان البرز، با بیان اینکه یک هزار و ۲۰۰ تعاونی فعال در استان فعالیت می‌کنند، از تغییر رویکردها خبر داد و گفت: سیاست فعلی ما حرکت به سمت تشکیل و توسعه تعاونی‌های درمانی و آموزشی است. یکی از دغدغه‌های اصلی استان، مسکن و رفاه کارکنان دولت است که در این زمینه، مدل تعاونی‌های انرژی خورشیدی ویژه کارکنان با همکاری اداره‌کل و اتاق تعاون تدوین شده است.

وی با اشاره به جایگاه البرز در حمایت از مشاغل خانگی و انتخاب «تعاونی ترنج» به عنوان تعاونی برتر ملی، تاکید کرد: حمایت از تعاونی‌های محل‌محور در ۳۲۷ محله استان، بخشی از راهبرد کلان استان برای جمع‌آوری سرمایه‌های خُرد و اشتغال‌زایی است.

پایان «تهران‌گرایی» در تصمیم‌گیری‌های کلان تعاون

شهریار احمدبیگی مدیرکل ترویج و تشکیل تعاونی‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز با انتقاد از رویکرد تمرکزگرایانه «تهران‌محور» در اقتصاد کشور، تصریح کرد: باید فرهنگ تعاون را به جای مرکز، در استان‌ها تقویت کرد. امسال شعار ما شبکه سازی و تقویت زنجیره تامین است و این همایش‌ها باید از حالت دید و بازدید خارج شده و به بستری برای تعاملات بیزینس‌تو‌بیزینس (B2B) تبدیل شود.

وی در بخش مهمی از سخنان خود، نوید تغییر قوانین برای مشارکت کارکنان دولت در تعاونی‌ها را داد و گفت: تاکنون دست‌وپای کارکنان دولت برای حضور در هیئت‌مدیره انواع تعاونی‌ها بسته بود، اما به زودی با ابلاغ سیاست‌های جدید، کارکنان دولت می‌توانند در هیئت‌مدیره انواع تعاونی‌های تخصصی (مانند انرژی‌های تجدیدپذیر) حضور فعال داشته باشند. این اقدام، راهکاری برای توانمندسازی اقتصادی کارکنان دولت بدون اتکا به منابع محدود دولتی است.

جشنواره امسال با تمرکز بر شاخص‌های کمی (سود و زیان) و کیفی (مسئولیت اجتماعی و برگزاری مجامع) میزبان تعاون‌گرانی بود که با «گره‌زدن دست‌هایشان»، ساختاری محکم برای توسعه اقتصادی البرز بنا کرده‌اند.

گلاویژ اصحابی _ تیتر۱

انتهای خبر/

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا